نسبت طلایی در طراحی: چگونه با نسبت های دقیق طراحی کنیم؟ درس چهارم

با درس چهارم دوره آموزش چگونه نقاشی کنیم ؟ در خدمت شما هستیم موضوع این درس : چگونه با نسبت های طلایی دقیق طراحی کنیم؟ اگر در حال تمرین با این دوره آموزشی هستید ، امیدواریم که پیشرفت خود را با ما و دیگران در قسمت دیدگاه در میان بگذارید، نظرات شما پاداش کاری است که ما انجام می دهیم.
منظور از نسبت در طراحی چیست ؟
به اندازه روابط بین اشیاء اشاره دارد. اگر می خواهید یک موضوع یا صحنه را با نسبت های طلایی دقیق ترسیم کنید ، باید از تکنیک های مناسب استفاده کنید و به مرور زمان چشم خود را آموزش دهید.
هنگام طراحی، بیشتر وقت من صرف اندازه گیری ، مقایسه ، اندازه گیری و مقایسه مجدد می شود. هرچه بیشتر وقت خود را برای دقت در تناسبات طلایی نقاشی خود صرف کنید ، “بهتر” خواهید دید.
اگر آنچه را که در درس 1 و 2 و 3 آموختیم تمرین نکردهاید و به کار نگرفتهاید، پیشنهاد میکنیم قبل از شروع این درس آنها را مشاهده نمایید.
نسبت طلایی :چگونه با نسبت های مناسب طراحی کنیم؟
من قصد دارم چند روش برای اندازه گیری و بررسی نسبت های طلایی به شما معرفی کنم. هنگامی که طراحی می کنید ،ممکن است از تکنیک های بسیاری برای اندازه گیری استفاده کنید و در هر کجا که می خواهید می توانید از این تکنیک ها استفاده کنید.
اندازه گیری به من کمک می کند تا آنچه را که می بینم درک کنم و خودم را با موضوع آشنا کنم. هنگام ترسیم پرتره از افرادی که قبلاً ندیده ام بسیار مفید است.
روش اول:نسبت های طلایی را با مداد خود اندازه بگیرید
برای رسم چیزی دقیق در اندازه نسبی ، می توانید از مداد و انگشت شست خود به عنوان ابزاری برای اندازه گیری روابط بین اجزای بدن یا اشیاء در یک صحنه استفاده کنید. در اینجا نحوه انجام این کار آورده شده است.
نسبت طلایی : دقت را در تمام اندازه گیری ها حفظ کنید!
قبل از انجام هر اندازه گیری ، مهم است که درک کنیم که چگونه دقت را در طول فرآیند اندازه گیری نسبت در طراحی حفظ کنیم.
بدون خم شدن آرنج ، مداد خود را مستقیماً جلوی چشم خود نگه دارید. اگر آرنج خود را خم کنید ، حفظ تناسب در اندازه گیری های مداوم بسیار دشوار خواهد بود و می تواند به اشتباهات پیچیده منجر شود.
از آنجایی که بازوی شما از شانه شما به صورت محور است ، و نه از چشم شما ، اندازه گیری های شما در طول فرآیند دقیق نخواهد ماند. برای مقابله با این ، چشم خود را تا حد ممکن به شانه خود پایین آورید تا دقیق ترین اندازه گیری ها را از ابتدا تا انتها انجام دهید.
اگر از تصویر مرجع استفاده می کنید ، دیگر نیازی به نگرانی در مورد خم کردن آرنج یا کج کردن سرتان نیست زیرا می توانید مستقیماً در برابر عکس مرجع اندازه گیری را انجام دهید.
طول و عرض سوژه شما را اندازه بگیرید
نسبت طلایی: طول
از نوک مداد و نوک انگشت شست برای اندازه گیری قد سر سوژه خود استفاده کنید. برای اینکه بدانید قد او چقدر بلند است ، دست خود را به آرامی به پایین بکشید و حساب کنید که موضوع شما در واحدهای سر چقدر بلند است و یا به اصطلاح قد سوژه چند سر است ( معمولا در آناتومی تناسب بدن را در واحد مقیاس سر میسنجند ). برای این مثال ، موضوع من برابر با 8 سر است. این واحدها نسبی هستند ، بنابراین می توانید موضوع را در مقایسه با اندازه اصلی تصویر مرجع بسیار بزرگتر یا کوچکتر ترسیم کنید.
نسبت طلایی : عرض
همین کار را برای عرض نیز می توانید انجام دهید. به سادگی طول سر را اندازه گیری کرده و سپس مداد خود را به صورت افقی بچرخانید. می توانید عرض سر و همچنین شانه ها ، کمر و غیره را بفهمید.
نحوه انتقال آن اطلاعات به دفتر طراحی (Sketchbook
هنگامی که تصمیم گرفتید ، در قسمت بالا و پایین طرح نقشه ، یک تیک بزنید. در صورت ترسیم خط عمودی در کل صفحه ، به شما کمک می کند تا علائم را به طور کامل تراز کنید.
از آنجایی که می دانیم مرد برابر 8 سر است ، می توانیم با اطمینان فاصله را به 8 بخش مساوی به صورت عمودی تقسیم کنیم. دو بار بررسی کنید که اندازه ها یکنواخت باشند. برای این کار می توانید از خط کش استفاده کنید. حالا قد و عرض دقیقی را برای ترسیم سر می دانیم.
نسبت طلایی سایر قسمتهای بدن را اندازه گیری و مقایسه کنید
شما می توانید از این تکنیک برای اندازه گیری سایر قسمت های بدن استفاده کنید تا ایده خوبی از روابط اندازه بین هر یک کسب کنید.
مثال:چگونه با نسبت های دقیق طراحی کنیم؟ نسبت های طراحی با مداد
- باسن برابر است با 2 واحد سر
- کفش راست نسبت به کفش چپ کمی کوچکتر است.
- و …
اگر شخص دیگری در صحنه است ، می توانید 2 بدن را در برابر یکدیگر مقایسه کنید ، بنابراین می دانید که شخص دوم را چقدر می توانید بکشید یا اینکه سر آن از شخص شماره 1 چقدر بزرگتر است.
شماره 2: روابط بین اشیاء در محور عمودی و افقی را بررسی کنید
بدست آوردن اندازه بسیار عالی است ، اما مهم است که بدانید چطور همه چیز را تراز کنید. بیایید بگوییم شما قبلاً یک طرح درست کردید. طول و عرض هر قسمت از بدن را به درستی دریافت کردید ، اما چیزی به نظر نمی رسد کاملاً درست باشد.
در مثال های طراحی زیر، من از خطوط عمودی و افقی استفاده می کنم تا بدانم قسمت های خاصی از بدن در چه سطح قرار گرفته اند.
اگر به ردیف اول تصاویر نگاه کنید ، متوجه می شوید که عبارات زیر صحیح است:
- تصویر 1: شانه راست و باسن راست در محور عمودی کاملاً تراز شده است.
- تصویر 2: وسط سر مطابق با قسمت داخلی پای راست است.
- تصویر 3: کف کفش چپ به وسط کفش راست پایین می آید
- تصویر 4: آرنج سمت چپ پایین تر از آرنج راست است.
اگر ردیف بالا را با ردیف پایین مقایسه کنید ، متوجه خواهید شد که 3 مورد از این مشاهدات با طرح مطابقت ندارند. حالا می دانم طرح من چه اشکالی دارد و چه مواردی را که باید اصلاح کنم.
ابزاری که می توانید استفاده کنید
مداد : مداد خود را در مقابل چشم خود قرار داده و آن را با یک لبه مستقیم افقی یا عمودی تراز کنید ، آن زاویه را در جای خود قفل کرده و سپس دست خود را به سمت سوژه خود حرکت دهید. اگر خارج از خانه هستید می توانید یک لبه مستقیم مانند یک خط افقی مسطح یا کاملاً مستقیم را مرجع کنید. اگر در داخل خانه هستید می توانید به لبه کف یا ضلع یک دیوار را رجوع کنید. اطمینان حاصل کنید که منابع عمودی / افقی شما تغییر نمی کنند!
اگر از یک عکس مرجع ترسیم می کنید ، می توانید به سادگی از خط کش یا مداد استفاده کنید. خط کش را به طور صاف در برابر عکس فشار داده و آن را به لبه های کاغذ تراز کنید. برای اندازه گیری های بسیار دقیق ، ممکن است بخواهید یک مورد را امتحان کنید.
اگر از یک مرجع دیجیتال ترسیم می کنید ، می توانید از یک نرم افزار ویرایش تصویر برای ترسیم خطوط مستقیم بر روی عکس استفاده کنید.
شماره 3: زاویه ها را بررسی کنید
زاویه ها سخت نیستند. برای این معضل از تکنیک کشویی استفاده می کنم. آنچه می خواهید انجام دهید این است که بدون خم کردن آرنج خود ، بازوی خود را بین چشم و سوژه خود نگه دارید و سپس مداد خود را با زاویه ای کج کنید تا لبه مداد با زاویه مورد نظر خود مطابقت داشته باشد. سپس در حین نگه داشتن مداد تا حد امکان دست خود را جلوی نقاشی خود بکشید.
اگر زاویه خود را از دست دادید ، نگران نباشید. به هر حال آنرا با بهترین حدس زدن طرح بندی کنید ، سپس خط خود را با تکرار فرایند بالا تأیید کنید تا اینکه زاویه درست پیدا کنید.
برای اندازه گیری رابطه بین چندین قسمت بدن می توانید از همان تکنیک کشویی استفاده کنید. به عنوان مثال: زاویه ای از کف پای مرغ دریایی تا انتهای پرهای دم آن.
بدون شک این یک روند خسته کننده است. هرچه این کار را انجام دهید ، سریعتر خواهید شد. با گذشت زمان، چشمان خود را برای ترسیم دقیق تر تنظیم خواهید کرد ، به شما این امکان را می دهد که همه این کارها را با نگاهی سریع انجام دهید.
شماره 4: فضای منفی را رعایت کنید
اگر نقشه های هندسی را ترسیم کنید مانند مربع ها ، مثلث ها یا دایره ها ، در اینجا تکنیک مفیدی است که می توانید به روند طراحی خود اضافه کنید.
به دنبال فضای منفی پیرامون موضوع عجیب و غریب خود باشید تا اشکال آشنایی مانند مثلث ها یا دایره هایی را پیدا کنید که مغز شما به راحتی قابل تشخیص باشد. تغییر دادن تمرکز خود از موضوع به فضای اطراف آن ، شیوه ای را که می بینید تغییر خواهد داد ، شاید ساده کردن آن ، به شما امکان می دهد تا حس بیشتری نسبت به چیزها داشته باشید.
اگر در حال تمرین با این دوره آموزشی هستید ، امیدواریم که پیشرفت خود را با ما و دیگران در قسمت دیدگاه در میان بگذارید – نظرات شما پاداش کاری است که ما انجام می دهیم.
مطالعه دروس بعدی
- درس اول: چگونه نقاشی را شروع کنیم
- قدم اول: وسایل طراحی
- قدم دوم: نحوه در دست گرفتن مداد در طراحی
- قدم سوم: کنترل فشار دست در طراحی
- درس دوم: چگونه سریع طراحی کنیم
- درس سوم: چگونه سه بعدی طراحی کنیم
- درس چهارم: نسبت طلایی در طراحی
- درس پنجم: اشتباهات رایج طراحی
- درس ششم: پرسپکتیو
- درس هفتم: کیفیت خطوط در طراحی
- درس هشتم: معرفی تکنیک های سایه زنی
- درس نهم: چگونه سایه بزنیم
- درس دهم: قرار دادن همه چیز در کنار یکدیگر
19 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و خسته نباشید خدمت عزیزانی که برای تهیه محتوای این سایت زحمت میکشن
واقعا ممنون که به صورت رایگان اصول طراحی رو برای من و افرادی مثل من که به طراحی علاقه داریم میذارید🙏🙏
سلام ممنون از توجهتون حامد جان
خدا خیرتون بده
من هیچی از نقاشی نمیدونم ، ولی با آموزش های شما امیدوار شدم . آیا واقعاً میتونم یاد بگیرم ؟ آخه هیچ کلاسی نمیخوام برم . نه وقتشو دارم نه پول هزینه شو ? خیلی علاقه دارم ?
بازم ممنون
موفق باشیننن
گفتید 3 روش برای تناسبات هست ولی فقط یه روش رو گفتید
خیلی ممنونم بابت آموزش ها. اگر بخواید تکلیفی برای این درس در نظر بگیرید اون چی میتونه باشه؟
خدا خیرتون بده دمتون گرم که این آموزش هارو میزارید واقعا ممنون.
سلام ممنون از اموزشهاتون.
توی کانال تلگرامتون پی دف اش هست؟
سلام – وقت بخیر – چشم در اسرع وقت تمام آموزش ها به صورت pdf در کانال تلگرام قرار میگیره .
سپاس از همراهیتون
ممنون بابت راهنمایی تون
تشکر فراوان.اجازه میدین من چند تا از طرح هام براتون بفرستم نظر بدید؟
خواهش میکنم . بله حتما . خوشحال میشیم . در صفحه تماس با ما راه های ارتباطی گفته شده . از هر طریق که راحت هستید ارسال بفرمایید.
با احترام
از اول تا درس 4 خوندم و به نظرم درس 4 یکم تمرین نیاز دارم و هیچ مشکل دیگه ای ندارم.میخوام طراحی چهره هایپر رئال انجام بدم همین درس کافیه؟یا از کجا شروع کنم؟
بسیار عالی سعید جان
بله اگر مشکل ندارید از آموزش طراحی چهره که در سایت هست استفاده کنید.
عالی
مژگان عزیز از رضایت شما از مقاله چگونه با نسبت های دقیق طراحی کنیم بسیار خوشحالیم و از کامنت ارزشمندی که برای ما گذاشتید قدردانیم. پیوسته موفق باشید
سلام . من خیلی تشکر می کنم از اینکه بسیار دقیق و دلسوزانه مطلب می نویسید. بنده رشته ام طراحی نیست و اخیرا علاقه مند به طراحی شده ام . سی ساله هستم و مادری خانه دار .اطمینان دارم که استعداد و توانایی طراحی دیجیتال را دارم . اگر امکان دارد بسته های آموزشی بیشتری را ارائه دهید .
با سلام و احترام
بسیار از اینکه مارو همراهی میکنید خوشحالیم . قطعا شما میتونید طراح دیجیتال خوبی باشید . چشم دوره های آموزشی در حال ضبط و انتشار هستن . سپاس گزاریم
بسیار عالی بود . ولی خیلی درس ۴ به نظرم سخته و تمرین زیاد احتیاج داره??????
از اینکه در آموزش طراحی با ما همراه هستید سپاس گزاریم . بله درسته . تمرین زیادی میطلبه . موفق باشید